Židovský medovník s vlašskými ořechy

19. dubna 2012 v 19:36 | GretchenRoss |  Dezerty a moučníky

Potřebujeme
  • 16 lžic másla + na vymazání
  • 8 lžic hnědého cukru
  • 3 vejce
  • 250 ml medu
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 2 KL kypřicího prášku
  • 1 PL instantní kávy
  • 1 KL mleté skořice
  • ¾ hrnku opražených vlašských ořechů

Postup
Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme vejce, med a mouku smíchanou s kypřicím práškem, kávovým práškem a skořicí. Opatrně vsypeme ořechy a těsto dáme do vymazané formy/na plech. Pečeme asi 25-30 minut na 190 °C.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 angelik angelik | 20. dubna 2012 v 11:57 | Reagovat

tohle vypada velice dobre!

2 GretchenRoss GretchenRoss | 20. dubna 2012 v 16:10 | Reagovat

Je to boží:) Ale pekla jsem ho dvakrát a poprvé se mi povedl o něco lepší, podruhé mi přišel trochu moc sladký...takže cukru určitě spíš méně než více:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama