Jáhelník

6. května 2012 v 6:09 | Angelik15 |  Sladká jídla
Potřebujeme
  • 400g jáhel
  • 3 vejce
  • lžíce kypřícího prášku
  • med dle chuti
  • 250 g strouhaných jablek
  • ovoce, nejlépe čerstvé dle chuti (já použila blumy)
  • litr mléka
  • skořice
  • šťáva z půlky citronu
  • popřípadě sušené ovoce

Postup
Jáhly nejdříve 2x spaříme horkou vodou. Poté je zalijeme mlékem, přidáme strouhaná jablka a špetku soli a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše vmícháme med podle chuti, skořici, kypřící prášek, žloutky a šťávu z půlky citronu. Poté opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Kdo má rád, může si do těsta přimíchat i rozinky nebo jiné sušené ovoce. Polovinu těsta nalijeme do pekáče, který jsme si vyložili pečícím papírem a pokladame jej kousky ovoce, na které nalijeme zbytek těsta. Na závěr povrch ještě jednou poklademe ovocem. Pečeme na 180°C asi půl hodiny.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kandee Kandee | 2. června 2012 v 10:28 | Reagovat

Díííííky :-).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama