Mangové chutney

7. května 2012 v 11:20 | tmobilek |  Pomazánky, tvarohy

Potřebujeme
  • 4 velká manga
  • sůl
  • 4 rozetřené stroužky česneku
  • 450 g moučkového cukru
  • 2 jablka
  • 1 lžíce hořčičného prášku (1 lžíce hořčice)
  • 1 lžíce nakrájeného čerstvého kořene zázvoru
  • 600 ml vinného octa z bílého vína (citrónové šťávy)
  • 1 lžíce kajenského pepře


Postup
Mango nakrájíme na kostičky a posolíme. Necháme ho odstát přes noc. Ráno slijeme šťávu a ovoce opláchneme. Do šťávy přidáme česnek, jablka, hořčici, zázvor, ocet a kajenský pepř. Zahřejeme a poté pomalu přisypáváme cukru. Až se rozpustí, přidáme ovoce (mango a jablka) a přivedeme k varu. Vaříme 30 minut dokud chutney nezhoustne. Nalijeme do nahřátých sterilizačních sklenic a uzavřete. Chutney jsem zatím zkoušela použít do plněné bagety krůtím masem a bylo to opravdu dobré.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama