Celozrnný závin

17. července 2012 v 20:07 | Anjelik15 |  Dezerty a moučníky


Potřebujeme
  • mléko na zředění
  • 70g másla
  • med dle chuti
  • strouhaná jablka
  • rozinky nebo sušené švestky
  • 250 g tvarohu
  • 200 g celoznné mouky speciál
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 2 vejce

Postup
Mouku smícháme s medem, máslem, vajíčky a polovinou balení kypřícího prášku. Postupně opatrně doléváme mléko, aby těsto mělo správnou konzistenci (musí držet, ale nesmí lepit). Potom ho rozdělíme na 2 poloviny. Na vále těsto rozválíme do podlouhlého oválu a doprostřed navrstvíme strouhaná jablka posypaná skořicí. Potom "štrůdl" zabalíme a opatrně přeneseme na plech s pečícím papírem. Druhý štrůdl můžeme naplnit tvarohem,který smícháme s rozinkami a medem a zabalíme stejně jako první závin. Záviny můžeme potřít vajíčkem. Pečeme na 180°C.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kandee Kandee | 17. července 2012 v 20:08 | Reagovat

Tohle je bomba! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama