Beleše - vdolečky

24. srpna 2012 v 10:20 | klarka91 |  Sladká jídla


Potřebujeme

Kvásek
  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 droždí
Dále
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • hladká mouka
  • olej na smažení
  • nasladko - povidla, šlehačka
  • naslano - 3 lisované stroužky česneku, sůl a lžíce vody (rozmíchat)

Postup
Recept mojí tety z jižní Moravy. Beleše lze mlsat nasladko i naslano.
Připravíme si kvásek a necháme jej nakynout. Poté přidáme další suroviny, včetně hladké mouky. Množství dávám od oka - těsto by mělo být samozřejmě hustší než na lívance. Cca podobné, jako třeba na kynuté buchty. Necháme opět nakynout. Poté odkrajujeme lžící "bobky", které prsty tvarujeme do placiček. Ty smažíme dozlatova na rozpáleném oleji.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama