Bezmliečné lasagne

22. srpna 2012 v 14:22 | Yukiki |  Těstovinová jídla


Potřebujeme

  • balíček cestovín na lasagne

Omáčka:
  • 500g mletého mäso (hovädzie alebo mix)
  • plechovka krájaných rajčín
  • malý rajčinový pretlak
  • 2 menšie cibule
  • sušené bylinky (bazalka, oregano, tymián)
  • soľ, mleté čierne korenie

Bešamel:
  • 600 ml rastlinného mlieka
  • 1PL rastlinného masla
  • 1PL olivového oleja
  • 50g hladkej múky
  • cesnak podľa chuti
  • muškátový oriešok


Postup
Cibulu nakrájame na jemno a na veľmi malom množstve oleja osmažíme. Pridáme mäso, keď sa zatiahne tak osolíme, okoreníme a necháme dusiť. Potom pridáme bylinky, konzervu paradajok a pretlak a chvíľu ešte dusíme. Na bešamel si v hrnci roztopíme maslo s olejom, pridáme múku a opražíme. Pomaly pridávame po častiach mlieko (ja som mala ryžové) a stále miešame metličkou až o zhustnutia. Nemalo by to prejsť varom, takže varíme na miernom plameni. Dochutíme cesnakom, muškátovým orieškom (ja som nemala a aj tak to bolo dobré) prípadne dosolíme - rastlinné mlieka sú dosť nasladlé.
Cestoviny chvílu povaríme vo vriacej vode, aby trocha zmäkli a lepšie sa ukladali do misy. Na dno zapekacej misy dáme tenkú vrstvu mäsa, uložíme pláty cestovín, zase mäso, bešamel, cestoviny a takto pokračujeme až vrchnú vrstvu tvoria cestoviny a na nich bešamel. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 cca 35 minút. Po vybratí necháme aspoň 30 minút odstáť, aby sa lepšie servírovali.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 angelik angelik | 22. srpna 2012 v 14:26 | Reagovat

no tak toto si velice brzo udelam,diky za recept!

2 WaclawB WaclawB | E-mail | 17. ledna 2017 v 20:11 | Reagovat

Chtěli byste zvýšit návštěvnost na papame.blog.cz několikrát? Hledat v google: Masitsu's tricks

3 WaclawH WaclawH | E-mail | Web | 29. dubna 2017 v 15:01 | Reagovat

Velmi pěkný blog, těším se na nová pracovní místa

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama