Creme brulée

26. srpna 2012 v 13:54 | tmobilek |  Dezerty a moučníky

Potřebujeme (4 osoby)
  • 5 velkých žloutků
  • 40g cukru moučka
  • 400ml smetany ke šlehání
  • 100ml tučného mléka
  • vanilkový lusk
  • cukr krystal na posypání

Postup
Žloutky zlehka smícháme s moučkovým cukrem. Mléko se smetanou vlijeme do kastrůlku společně s vanilkovými semínky a luskem a necháme ohřát, než se začnou tvořit na okraji malinké bublinky. Postupně přimícháme smetanu k žloutkům a
musíme dávat pozor, aby se nám nesrazily. Směs promícháme a přecedíme přes sítko. Sesbíráme pěnu a také odstraníme vanilkový lusk. Směs nalijeme do kalíšků, které dáme do pekáčku. Do pekáčku nalijeme vodu, aby sahala asi 2cm pod
okraj kalíšků. Pečeme při 180°C asi 30min. Musíme je však hlídat, aby se nespálily. Krém by se měl uprostřed lehce třást. Hotové creme brulée vyndáme z trouby, necháme chvíli zchladnout a pak ho aspoň na 4 hodiny dáme do lednice.

Před podáváním posypeme krém vydatně cukrem (můžeme použít i třtinový cukr) a opálíme ho, aby vytvořit karamelovou krustu. Pro zkaramelizování můžeme použít také rozpálenou lžičku, kterou nad cukrem párkrát projedeme, nebo na nejvyšší stupeň rozpálený gril v troubě. Krém necháme chvíli vystydnout a poté podáváme.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama