Tvarohové suflé s jahodovou omáčkou

27. srpna 2012 v 18:13 | tmobilek |  Dezerty a moučníky


Potřebujeme (4 osoby)
  • 250g tvarohu
  • 3 vejce
  • 3PL cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • hrst jahod
  • kousek másla a hrubé mouky na vysypání formiček

Postup
Jahody povaříme s vanilkovým cukrem a rozmačkáme je, aby se vytvořila omáčka. Necháme provařit pár minut a necháme lehce zchladnout. Žloutky utřeme s tvarohem a cukrem. Vyšleháme sníh. Můžeme do něj přidat špetku soli, aby se nám líp vyšlehal. Do těsta vmícháme lehce našlehané bílky a rozdělíme ho do předem vymazaných a vysypaných formiček. Formičky umístíme do pekáčku s vodou. Voda by měla sahat asi 2 cm pod okraj formiček. Pečeme v troubě předehřáté na 250°C 20min. Hlídáme, aby se suflé nespálilo. Poté vyndáme formičky z trouby, polijeme omáčkou a můžeme ozdobit snítkou máty. Suflé nám lehce klesne, ale to je normální…
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 angelik angelik | 28. srpna 2012 v 7:24 | Reagovat

parada!

2 tmobilek tmobilek | 28. srpna 2012 v 7:37 | Reagovat

Hlavně mě překvapilo, že tam není ani gram mouky, tak je to velmi lehký a jednoduchý dezert :-)

3 klarka91 klarka91 | 28. srpna 2012 v 15:46 | Reagovat

jistojiste to bude skvele i s oztruzinami, vyzkousim!!!!

4 klarka91 klarka91 | 28. srpna 2012 v 15:47 | Reagovat

akorat teda ty formicky - lze v normalnich porcelanovych hrncich? asi ne, co?

5 tmobilek tmobilek | 28. srpna 2012 v 17:57 | Reagovat

Právě jsem normální hrníčky nechtěla riskovat,tak jsem si nedávno koupila takové formičky.

6 Denny Denny | 28. srpna 2012 v 20:17 | Reagovat

Já myslím, že by to šlo i v hrncích, hrnkové knedlíky se dělaj taky s tou vodou a v hrnci a přežijou to :)

7 klarka91 klarka91 | 29. srpna 2012 v 5:33 | Reagovat

Denny - ale ty se asi jen vari ve vode na plotne ne (100°C), ale toto je 250°C :/ zkusim se po tech na peceni nekde mrknout.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama