Krůtí maso s grilovanou polentou a zeleninou

12. září 2012 v 18:01 | tmobilek |  Drůbeží maso

Potřebujeme (4 porce)
  • 2 krůtí prsa
  • citrónová kůra
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • sůl, pepř
Polenta:
  • 250g polenty
  • 500ml vody
  • 500ml mléka
  • 30g parmezánu
  • kousek másla
  • sůl, pepř
Zelenina:
  • papriky
  • cherry rajčata
  • česnek
  • malé cibulky (šalotky)
  • sůl, pepř


Postup
Krůtí prsa překrojíme na poloviny a naložíme do marinády z oleje, soli, pepře, citrónové kůry a utřeného česneku.
Mléko a vodu uvedeme do varu, osolíme, opepříme a postupně vmícháme polentu. Povaříme asi 3 minut za stálého míchání. Vmícháme do ní sýr (můžeme přidat i oblíbené koření nebo bylinky) a nalijeme do předem vymazaného pekáčku. Necháme vychladnout.
Troubu předehřejeme na 200°C. Polentu nakrájíme na kousky. Na plech (nejlépe s mřížkou, kterou potřeme olejem) položíme maso, polentu, cibuli, papriky a pečeme asi 30 minut. Po chvíli přidáme přepůlený česnek a nakonec i cherry rajčata. Zeleninu lehce posolíme a opepříme.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama