Tagliatelle s mušlemi

22. září 2012 v 10:41 | klarka91 |  Těstovinová jídla

Potřebujeme (2 porce)
  • 150g slávek
  • tagliatelle
  • 6 rajčat
  • olivový olej
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • bujon nebo vývar
  • italské bylinky
  • lžička kapari
  • citron na pokapání

Postup
Rajčata omyjeme a slupku nožem nakrojíme. Necháme je podusit a stáhnem slupku, vyndáme tvrdou stopku a pokrájíme. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, po chvilce přidáme prolisovaný česnek a necháme jej rozvonět. Pozor ať nezhnědne! Přidáme pokrájená podušená rajčata, přidáme vodu a bujon (nebo, pokud doma máme, tak vývar). Dochutit můžeme oblíbeným kořením - já přidala italské bylinky a lžičku kapari. řádně propláchnuté mušle dáme do horké vody a minutku povaříme. Vodu scedíme, necháme vařit novou a v ní pak mušle dovaříme do měkka (zabere to pár minut, vodu jsem vyměnila, aby nesmrděly rybinou) a pak přidáme do hotové omáčky. Podáváme s tagliatelle zakápnuté citronem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama