Fake cheesecake

19. října 2012 v 13:02 | klarka91 |  Dorty


Potřebujeme

Na korpus
  • 200g bebe sušenky čokoládové
  • 100g másla
Na náplň
  • 200g lučiny
  • 250g tvarohu
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 100g cukru
  • 4 vejce
  • šťáva z půlky citronu
Na polevu
  • borůvkový kompot
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 vanilkový cukr
  • solamyl

Postup
Sušenky rozmichujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Na dno dortové formy vyložené pečícím papírem a vymazané máslem směs napěchujeme a necháme 10 minut péct na 180°C. Smetanu ušleháme do husta, přidáme tvaroh. Lučinu v mixéru na nejnižší otáčky utřeme dohladka. Přidáme ke smetaně a tvarohu a jen lehce ručně zapracujeme (snažíme se, aby se do náplně nedostalo příliš vzduchu). Přidáme vejce, jemný cukr a citronovou šťávu. Směs nalejeme na těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160°C cca 45 min, snažíme se troubu neotevírat, aby se dort nezdrcnul a nezapomene do ní dát rendlík s vodou, aby nám dort nepopraskal. Po dopečení by se měl, při poklepání do formy, jemně vlnit, jako želé. Ale nebojte, ještě dotuhne v lednici. Než jej ale do lednice dáme, necháme jej zchladnou a na povrch dáme polevu. Tu si připravíme jednoduše - kompot i se šťávou přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr a citronovou šťávu. Mimo si rozpustíme 2 lžičky solamylu a přilejeme je ke kompotu. Kompot se pěkně zahustí. Po vychladnutí na pokojovou teplotu dáme dort do lednice zatuhnout, nejlépe přes noc.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 tmobilek tmobilek | 19. října 2012 v 13:30 | Reagovat

Teeda, tak ten vypadá luxusně ;-)

2 angelik angelik | 19. října 2012 v 19:37 | Reagovat

luxusni

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama