Kuřecí rolka s parmazánovou krustou a šťouchanými brambory a celerem

19. října 2012 v 5:29 | tmobilek |  Drůbeží maso

Potřebujeme (4 osoby)
  • 4 vykostěná kuřecí stehna
  • bylinky podle chuti (tymián, oregano)
  • 2-3 stroužky česneku
  • strouhanka
  • 40g strouhaného parmazánu
  • trochu oleje
  • sůl, pepř
Příloha
  • 800g brambor
  • 400g celeru
  • 1 velká cibule
  • olej
  • sůl

Postup
Vykostěná stehna osolíme, opepříme z obou stran a položíme je každé zvlášť na potravinářskou fólii. Na maso poklademe buď čerstvé, nebo sušené bylinky, rozmačkaný česnek a zabalíme do rolky, kterou řádně utáhneme. Kuřecí rolky dáme na minimálně hodinu do lednice. Do osolené vody dáme vařit oškrábané brambory a očištěný celer. Vše nakrájíme na větší kousky. Pekáček si potřeme lehce olejem a troubu předehřejeme na 200°C. Vyndáme kuřecí rolky z lednice a obalíme je ve směsi strouhanky a parmezánu, kterého do strouhanky přidáme podle chuti. Je dost slaný, takže maso nemusíme až tolik solit. Rolky můžeme obalit jen z vrchní strany, aby se nám ze zpod příliš nepřipalovaly. Dáme je na pekáček a pečeme cca 20 min. Neobracíme je. Když jsou brambory s celerem uvařené, rozmačkáme je lehce a přidáme na oleji osmaženou cibulkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama