Celozrnné tortelliny s rajčatovou omáčkou

3. listopadu 2012 v 18:02 | Angelik15 |  Těstovinová jídla


Potřebujeme (cca 6 porcí)
  • asi 200g ricotty
  • PL oleje
  • 280 g celozrnné mouky
  • 3 vejce
  • sůl, pepř, bazalka
  • 2 balení rajčatového pyré
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • parmazán

Postup
Mouku rukama uhněteme s vajíčky, solí, olejem a vodou. Těsto musí být tuhé. Jakmile ho vypracujeme, dáme ho odpočinout alespoň na 15 minut do lednice.
Mezitím si připravíme omáčku - na lžíci oleje osmahneme cibulku nakrájenou na malé kousky. Přidáme rajčatové pyré, sůl, pepř, utřený česnek a bazalku. Vše necháme chvíli prohřát, aby se nám spojily všechny chutě.
Těsto si rozválíme na tenký plát a vykrojíme zhruba stejné čtverečky. Na ně dáme lžičku ricotty, těsto přeložíme na trojúhelníčky, pořádně spojíme a obtočíme kolem prstu (spoje opět pořádně stlačíme prsty, aby tortelliny držely v požadované formě). Takto připravené tortelliny vhodíme do vroucí vody a vaříme je asi 4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Tortelliny podáváme s rajčatovou omáčkou a parmezánem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 efie efie | 4. listopadu 2012 v 12:30 | Reagovat

To vypadá úžasně! :) Jakou konkrétní celozrnnou mouku jsi prosím tě použila?:)

2 angelik angelik | 4. listopadu 2012 v 13:47 | Reagovat

tohle jsem dělala ze špaldové

3 angelik angelik | 4. listopadu 2012 v 14:34 | Reagovat

jen pro doplnění-jemně mletou:)

4 Pavel Pavel | Web | 29. listopadu 2012 v 13:17 | Reagovat

Tyjo, vypadá to moc zajímavě, někdy vyzkouším. Je velká škoda, že se v česku vaří většinou jen špagety. Vždyť je tolik různých druhů těstovin, jako jsou třeba právě tortelliny.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama