Jablečná bábovka II

4. listopadu 2012 v 10:03 | klarka91 |  Bábovky, muffiny, rolády
Výhodou této bábovky je, že vydrží neuvěřitelně dlouho vláčná!

Potřebujeme
  • 300g polohrubé mouky
  • 200g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 150g másla
  • 3 vejce
  • 300g oloupaných jablek nastrouhaných na plátky
  • hrubá mouka + máslo na vymazání formy

Postup
Důkldně promícháme sypké přísady, pak přidáme měkké máslo, vejce a jablka. Formu si vymažeme a vysypeme hrubou moukou, dáme do ní těsto a pečeme při 180°C cca hodinu.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Pavla Pavla | 4. listopadu 2012 v 13:52 | Reagovat

Hmm, tohle opíšu mamině, ta furt neví, co s jablkama:-)

2 klarka91 klarka91 | 4. listopadu 2012 v 17:09 | Reagovat

my jablka i zaváříme už nastrouhané na plátky a potom je právě do této bábovky nebo do štrůdlu používáme celou zimu :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama