Jáhlové rafaello

20. listopadu 2012 v 20:33 | Angelik15 |  Drobné cukroví

Potřebujeme
  • 150g jáhel
  • 50g sušených meruněk nebo švestek
  • lískové ořechy nebo mandle
  • kokos na obalení
  • 40g zajíce
  • 3 PL medu


Postup
Na začátek jáhly spaříme třikrát vroucí vodou. Pak je dáme do hrnce, zalijeme je 750 ml vody a pomalu vaříme za občasného míchání,dokud se nevyvaří všechna voda a nám nezůstane hustá kaše.
Do této kaše přidáme oves milk (pro bezlepkáře sušený sojový nápoj), med dle naší vlastní chuti, trochu skořice a nadrobno nakrájené sušené ovoce. Celou směs dobře vychladíme. Z vychlazené "kaše" tvarujeme rukou kuličky a do každé zabalíme mandli nebo lískový oříšek. Na konec je obalíme v kokosu a servírujeme je v papírových košíčcích.

inspirace na www.varimezdrave.cz
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama