Karamelový dezert

8. listopadu 2012 v 17:47 | klarka91 |  Nepečené dezerty

Potřebujeme
  • 2 balení dlouhých cukrářských piškotů
  • 1 salko karamelo
  • 2 zakysané smetany
  • 1 ztužovač šlehačky
  • případně ještě dětské piškoty

Postup
Piškoty poklademe ve dvou vrstvách do formy vyložené pečícím papírem, na první i druhou dáme půlku krému připraveného z karamelového salka (dá se koupit v obchodě již hotové, nebo se uvařit - v plechovce v hrnci horké vody vaříme cca 1 hodinu), zakysané smetany a se ztužovačem šlehačky přidaným do krému dle návodu (rozpuštěný ve 100 ml vlažné vody). Necháme do druhého dne v lednici ztuhnout.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 92sasa 92sasa | 9. listopadu 2012 v 8:55 | Reagovat

Jé, to je dokonalé - rychlé, jednoduché a úžasné :-)

2 klarka91 klarka91 | 9. listopadu 2012 v 16:33 | Reagovat

a moc dobré :) zakysaná smetana jde i nahradit jogurtem ;)

3 Eva Eva | E-mail | Web | 25. října 2016 v 16:35 | Reagovat

Vyšlehat šlehačku bez ztužovače je někdy skutečně umění. Ruční šlehač je potřeba dát na vysoké otáčky http://rucnislehac.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama