Kefírová buchta II

28. listopadu 2012 v 12:18 | Angelik15 |  Dezerty a moučníky

Potřebujeme
  • 250g mouka špaldová
  • 150 g mouka polohrubá
  • 150g třtinový cukr
  • 50g kakao
  • 100ml olej
  • 500ml kefír (nebo podmáslí)
  • 2 vejce
  • balíček jedlé sody
  • poleva:
  • 50g třtinový cukr
  • 4 lžíce horké voda
  • 50g kokos nebo strouhané ořechy
  • 2 lžíce citronová šťáva


Postup
Mouku, kakao a třtinový cukr cukr smícháme v míse. Přidáme kefír, vajíčka, olej a sodu a vše dobře promícháme. Těsto potom vlijeme do pekáčku s vyšším okrajem (který si vyložíme pečícím papírem) a pečeme asi 45 min na 160°C. Po upečení necháme vychladnout a potom buchtu vyklopíme na desku. Cukr, vodu a citronovou šťávu utřeme do polevy, kterou na buchtu rozetřeme a na závěr ji zasypeme kokosem nebo vlašskými ořechy. Kdo nemá polevy rád, může od této fáze upustit a ořechy přidat do těsta.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Andy Andy | Web | 8. února 2017 v 8:36 | Reagovat

Kefír běžně piju, kvůli trávení. Ale nevěděla jsem že se z něho můžete udělat také taková dobrá buchta. Takže určitě díky za tipy a zítra si zkusím tuto buchtu upéct. A dám pak vědět. Jak se to podařilo.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama