Vanilková zmrzlina

17. listopadu 2012 v 17:42 | tmobilek |  Nepečené dezerty
Potřebujeme
  • 440 ml smetany ke šlehání (2ks)
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový lusk)
  • 4 žloutky
  • 5 lžic cukru krystal (70g)

Postup
Smetanu s cukrem vyšleháme a přidáme postupně žloutky a extrakt. Směs přesuneme do hrnce. Pozvolna zahříváme a mícháme, aby se nám krém nesrazil. Když se už z krému začne kouřit (nesmí vřít, aby se nám žloutky nesrazily!), stáhneme ho z ohně. Krém rozdělíme buď do malých formiček, nebo do jedné velké uzavíratelné misky. Necháme ho vychladnout a následně ho strčíme do mrazáku. Po čtyřech až pěti hodinách v mrazáku zmrzlinu promícháme a můžeme ji použít nebo pokud ji budeme používat za delší dobu, tak ji 20 minut před podáváním vyndáme z lednice.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama