Zeleninové karbanátky

25. listopadu 2012 v 18:03 | tmobilek |  Zeleninová jídla

Potřebujeme (8ks)
  • 100g mrkve
  • 200g brokolice
  • 100g sterilovaná kukuřice
  • 1 cibule
  • 100g celozrnného pečiva (ovesné vločky/celozrnná mouka)
  • mouka (v případě potřeby)
  • 2 vejce
  • 125g ricoty (tvarohu/tofu)
  • 1 lžička kurkumy
  • máslo
  • sůl, pepř

Postup
Na másle osmažíme cibuli a přidáme k ní kurkumu, aby se uvolnila její chuť. Cibuli necháme vychladnout a mezitím si připravíme zbylou zeleninu (mrkev, brokolici a kukuřici). Tu můžeme buď nakrájet na kostičky, 7-10min povařit ve vroucí vodě a následně rozmačkat vidličkou, nebo ji rozmixovat. Osolíme a opepříme ji a smícháme s vejci, ricotou a nakrájeným pečivem. Směs důkladně promícháme, a pokud je směs příliš nekonzistentní, můžeme přidat mouku. Karbanátky tvarujeme buď ručně, nebo s použitím lžíce. Karbanátky můžeme péct v troubě na pečícím papíru 30min na 180°C, na suché pánvi, nebo je můžeme smažit. Pokud chcete křupavější strukturu, můžeme do karbanátků přidat plátky mandlí nebo semínka. Pikantnější chuť můžete docílit tím, že přidáte chilli nebo nastrouhaný zázvor.
Podáváme s bramborovou kaší nebo v housce. Můžeme přidat i dresink z kysané smetany, do které můžeme přidat bylinky (pažitka/petržel) a pomerančovou nebo citrónovou šťávu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Eva Eva | Web | 29. listopadu 2012 v 21:06 | Reagovat

Super, vypadá to skvěle. Určitě vyzkouším. :)

2 tmobilek tmobilek | 30. listopadu 2012 v 17:46 | Reagovat

Protože jsem jich udělala hodně, tak jsem je dala zamrazit a když jsem je znovu ohřála, tak byly snad ještě lepší. Chutě se hezky propojily a semínka změkly.

3 Lucka Lucka | 21. prosince 2012 v 10:33 | Reagovat

to vypadá luxusně:-)

4 Lucy Lucy | 28. prosince 2012 v 17:30 | Reagovat

smícháme s vejci a  NICOTOU mě pobavilo:-)) stane se, ale vypadá to dobře ještě na tý fotce mnam :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama