Koprová omáčka s bramborem

13. prosince 2012 v 17:22 | Angelik15 |  Hovězí maso

Potřebujeme
  • 800 g brambor
  • 500 g hovězí maso nebo vejce
  • 200 ml mléka
  • 120 ml extra light smetany
  • kopr, sůl, pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce celozrnné mouky

Postup
Brambory si očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme. Mezitím hovězí maso zalijeme vodou a uvaříme ho doměkka (kdo nechce jíst koprovku s masem, může zvolit vajíčka). Z oleje a mouky si potom uděláme jíšku, kterou zalijeme připraveným vývarem, přidáme sůl, pepř a mléko a povaříme na mírném plameni. Kopr jemně nasekáme, svaříme ho s octem a následně přidáme do omáčky, kterou nakonec zjemníme smetanou. Servírujeme s vařenými brambory a masem/vajíčky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama